Edirne Usulü Ciğer Tava Yapılışı

gulox | 12:53 | 0 yorum


Malzemeler:
  • 250 gr. Kuzu ciğer
  • Tuz
  • Tatlı kırmızı toz biber
  • 1,5 kepçe eritilmiş tereyağ
  • 1,5 kepçe sıvı yağ
  • Un

Hazırlanışı:

Ciğeri ince yaprak şeklinde doğrayın. Doğradığınız ciğerleri bir kaba alarak tuz, tatlı kırmızı toz biber atarak harmanlayın. Tavaya eritilmiş tereyağ ve sıvıyağı alarak kızdırın. Ayrı bir kapta ciğerleri unlayın ve elekten geçirin. İyice kızan yağa ciğerleri atarak kızartın. Ciğerlerin fazla yağda kalmaması gerekiyor. Kurumaması için yaklaşık 1 dakika kadar kızarttıktan sonra yemeğimiz servise hazır.

Category:

0 yorum