Kıymalı Patlıcan Böreği Yapılışı

gulox | 09:38 | 0 yorum


Malzemeler:

  • 1 adet soğan
  • 350 gr. Kavrulmuş dana kıyma
  • 5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tutam tuz
  • 2 tutam karabiber
  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet bostan patlıcan
  • 3 diş sarımsak
  • ½ su bardağı sıvıyağ
  • Su
  • Un
  • 1 tutam fesleğen

Hazırlanışı:

1 adet soğanı küp küp doğrayın. Tencerede kavrulmuş dana kıymanın üzerine soğanları atarak kavurun. Biraz su ekleyin. Salçayı ekleyin. Bir tutam tuz ve karabiber atarak karıştırın. Patlıcanları videoda gördüğünüz gibi soyun. Daha sonra boylamasına dilimleyin. Böreğin sosu için ayrı bir tencerede kızgın yağa sarımsakları rendeleyin. Salçayıda ekleyerek kavurun. Üzerine sıcak su ekleyin, kaynamaya bırakın. Dilimlediğiniz patlıcanları unlayarak fritözde kızartın. Tencereye sosu için bir tutam fesleğen, karabiber ve tuz atarak karıştırın. Bostan patlıcanı közledikten sonra bıçak yardımıyla iyice kıyın. Sosun içine kıydığınız patlıcanı atarak karıştırın. Sos malzemesini blendırdan geçirin. Bir tepsiye sostan dökerek zemine yayın. Patlıcanları tepsiye dizin. Patlıcanların üzerine diğer tencerede hazırladığınız kıymalı malzemeyi döşeyin. Üzerine 1 kat daha patlıcan döşedikten sonra sosu tepsiye eşit miktarda dağıtarak dökün. Birkaç saat bekledikten sonra 170 derece fırında pişirin. Yemeğimiz servise hazır.

Category:

0 yorum