Bulgur Pilavı Yapılışı

gulox | 09:33 | 0 yorum


Malzemeler:

  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 1 kırmızı çarliston biber
  • 1 yeşil çarliston biber
  • 3 diş sarımsak
  • 2. su bardağı et suyu
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 50 g tereyağı
  • ½ yemek kaşığı salça
  • Tuz

Hazırlanışı:

Soğanları ince kıyın, tereyağında hafif kavurun, üzerine doğranmış sivribiberi ve kıyılmış sarımsağı ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra küp küp doğranmış domates ve salçayı ekleyin, iyice kavurun. Bulguru ekleyin ve iyice karıştırın. Et suyu, karabiberi, pul biberi ve tuzu ekleyin. Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyerek karıştırın. Bulgur piştikten sonra ocağı kapatın, 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. Pilavımız servise hazır.

Category:

0 yorum