Çerviş

gulox | 06:31 | 0 yorum




Malzemeler:

  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 bardak su
  • 1 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 1 çorba kaşığı dövülmüş
  • sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • ½ çorba kaşığı beyaz biber
  • ½ çorba kaşığı toz tavuk bulyon(isteğe göre)
  • ½ Tavuk
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • ½ çorba kaşığı kırmızı biber

Hazırlanışı:

Eritilmiş tereyağını tencereye dökün ve biraz karıştırın. Unu ekleyin ve kavrulana kadar karıştırın. Suyunu ve sütünü ekleyin ve karıştırın. Ardından süzme yoğurdu ve sarımsağı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kıvamını ayarlamak için su ekleyebilirsiniz. Baharatları ekleyin ve kıvam alana kadar kavurun. Tencereden yeteri kadar servis tabağına hazırladığınız karışımı alın. Tavuğu ayrı bir tencerede haşlayın. Soğanı doğrayarak tencereye atın ve kaynamaya bırakın. Haşlanmış tavuğu diderek servis tabağında hazırladığınız karışımın üzerine döşeyin. Yağda biberi kızdırın ve yemeğin üzerinde gezdirin. Yemeğimiz servise hazır.

Category:

0 yorum