Cevizli Elma Dolması

gulox | 06:34 | 0 yorum

Malzemeler:

  • 1 kg elma (küçük ve sert elmalardan)
  • 1.5 çay bardağı toz şeker (azaltabilirsiniz)
  • Yarım çay bardağı su
  • Ceviz
  • Tarçın

Yapılışı:
Elmalar soyulur, çekirdekleri çıkarılır. Tencereye dizilir. Ortalarına toz şeker doldurulur. Kalan şeker kenarlarına serpilir. Elma çekirdekleri temizlenir (2-3 elmanın çekirdeği yeterli) . Çubuk tarçınla  beraber tencereye eklenir,  ocağa alınır.  Su gezdirilir. Altı kısılır.




 
Kapağı kapatılır, kısık ateşte elmalar suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir (bu aşama en az 1.5 saat sürüyor :))
Ama merak etmeyin akıllı uslu kendi kendine pişiyor, çok kolay. Elmalar yumuşadı, suyunu çekti ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. 
 
Tatlımız kıvama geldiğinde, tencerede biraz şerbeti kalıyor. 3-4 kaşık şerbet, kıyılmış ceviz ve tarçın iyice karıştırılır. Elmalar soğuyunca tatlı kaşığı yardımıyla içleri doldurulur. Servis tabağına alınır. Üzerlerine birer tatlı kaşığı şerbetinden gezdirilir. 

Category:

0 yorum