Domates Çorbası Yapılışı
Malzemeler:
- 5 adet domates
- 1 kaşık salça
- Sıvı yağ
- 2 kaşık un
- Çok az tereyağı
- Krema
- 8 bardak et ya da tavuk suyu
- Kaşar peynri rendesi
- 1 adet defne yaprağı
- Maydanoz
- Sıcak su
Hazırlanışı:
Domateslerin kabuklarını çıkararak rendeleyin. Bir tencerede yağı eritin, unu katarak yağda çevirin. Üzerine domates salçasını ve domatesleri katarak iyice öldürün. Üzerine 2 bardak kadar sıcak su ilave edin. Bir adet defne yaprağını ekleyin. Tuzunu ekleyin ve biraz karıştırdıktan sonra az tereyağı ilave edin. Kaynadıktan sonra 1 çorba kaşığı kadar krema ilave edin ve az karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. Servis kaselerine alın, arzu ederseniz üzerini kaşar rendesi ve maydanoz koyarak süsleyin.
Category: Çorbalar
0 yorum