Papaz Kavurması Yapılışı

gulox | 10:32 | 0 yorum


Malzemeler:

  • ½ soğan
  • 1 adet kırmızı çarliston biber
  • 1 adet yeşil çarliston biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gr. Kuzu kuşbaşı
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam sebzeli çeşni
  • 5 – 6 adet çeri domates
  • ½ çay bardağı su

Hazırlanışı:

Soğanı, çarliston biberleri doğrayın. Tavaya sıvı yağ koyun kızması bekleyin. Yağ kızdıktan sonra kuşbaşı etleri tavaya atarak karıştırın. Etin üzerine soğanları ilave ederek kavurun. Biberleri de ekleyin ve iyice karıştırın. Bir tutam karabiber ekleyerek kavurmaya devam edin. Çeri domatesleri ekleyin. 1 tutam tuz, kekik, sebzeli çeşni ve suyu ekleyerek iyice karıştırın. Kıvama geldiğinde servis edebilirsiniz.

Category:

0 yorum