Tel Kadayıf Yapılışı

gulox | 09:50 | 0 yorum

 
Malzemeler:
  • 750 gr. tel kadayıf
  • 4- 5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1,5- 2 su bardağı fıstık, ceviz veya fındık içi
  • 250 gr tereyağı ve sıvı yağ karışımı
Hazırlanışı:
Şeker iki bardak su ile kaynatılır. Köpükleri alınır. Koyulaşınca süt konur. Çok sulu olmamak üzere ateşten alınır. (Limon sıkılmaz.) 35- 40 cm. çapında tepsi yağlanır. Biraz erimiş yağ ile ovulmuş kadayıfın yarısı tepsiye yerleştirilir. Dövülmüş fındık veya ceviz içi serpilir. Geri kalan kadayıf cevizin üzerine yayılır. Biraz bastırarak sıkıştırılır. Kalan yağ gezdirilir. Fırında pembe olarak kızartılır. Fırından çıkar çıkmaz, üzerine daha önce hazırlanan soğuk sütlü şurubu dökülür. Kapak kapatılır. Ilınınca dilimlenir.

Category:

0 yorum