Soğan Kebabı

gulox | 06:19 | 0 yorum

Malzemeler:

  • 1 kg kıyma (kuzu-dana karışık, yağlı kıyma olursa daha lezzetli olur)
  • 2 kg küçük soğan (ceviz büyüklüğünde)
  • Karabiber 
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 su bardağı su

Yapılışı:
Kıyma, karabiber ve tuz ilavesiyle yoğrulur (ben minik bir soğan doğradım çok lezzetli oldu ama aslında patlıcan kebabı gibi sadece et ve baharat yoğruluyor ) Soğanların en dış kabukları birer kat soyulur (kabuklu pişmesi kebabın özelliği ) . Bol suda yıkanır. Resimde görüldüğü gibi boyuna kesilir (ama dip kısmı tam kesilmez )



 
Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır. Soğanın arasına koyulur. Tepsiye dizilir. Üzerine nar ekşisi, tuz, su ve zeytinyağı ile sos yapılır, gezdirilir. 
 
Önceden ısıtılmış fırında 220-240 derece arasında köfteler kızarıp, soğanlar yumuşayana kadar  pişirilir. 

Category: ,

0 yorum