Soğan Kebabı
Malzemeler:
- 1 kg kıyma (kuzu-dana karışık, yağlı kıyma olursa daha lezzetli olur)
- 2 kg küçük soğan (ceviz büyüklüğünde)
- Karabiber
- Tuz
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 1 su bardağı su
Yapılışı:
Kıyma, karabiber ve tuz ilavesiyle yoğrulur (ben minik bir soğan doğradım çok lezzetli oldu ama aslında patlıcan kebabı gibi sadece et ve baharat yoğruluyor ) Soğanların en dış kabukları birer kat soyulur (kabuklu pişmesi kebabın özelliği ) . Bol suda yıkanır. Resimde görüldüğü gibi boyuna kesilir (ama dip kısmı tam kesilmez )
Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır. Soğanın
arasına koyulur. Tepsiye dizilir. Üzerine nar ekşisi, tuz, su ve
zeytinyağı ile sos yapılır, gezdirilir.
Önceden ısıtılmış fırında 220-240 derece arasında köfteler kızarıp, soğanlar yumuşayana kadar pişirilir.
Category: et yemekleri, Sebze yemekleri
0 yorum