Acem Pilavı

gulox | 06:21 | 0 yorum




Malzemeler:
  • 350 gr kuşbaşı et 
  • 4 orta boy havuç
  • 2 bardak pirinç
  • 1 kaşık tereyağı (tepeleme)
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber

Yapılışı:
Etler  kendi suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Soğan yemeklik doğranır, tencereye ilave edilir. Üzerine sıvı yağ ve tereyağ eklenerek kavrulur. Havuçlar soyulur, uzunlamasına dörde bölünür ve doğranır. Etlerin üzerine eklenir ve baharatları da ilave ederekten kısık ateşte arada karıştırarak havuç suyunu çekene kadar kavrulur. Önceden ıslatılan pirinçler, yıkanır ve süzülür. Ayrı bir tencereye alınır, hafif rengi dönene kadar kavrulur. 3 su bardağı sıcak su ve kavrulmuş havuçlu et karışımı ilave edilir. Su kaynadıktan sonra altı kısılır. Suyunu çekene kadar pişirilir. Demlendirildikten sonra servis yapılır.

Category:

0 yorum