Fırında Patatesli Köfte Yapılışı
Malzemeler:
- 500 gr kıyma (dana-kuzu karışık)
- 1 kuru soğan (iri olmasın)
- 2 yemek kaşığı süt
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 dilim bayat ekmek
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 4-5 tane patates
- Domates
- Yeşil biber
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sıcak su
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
Yapılışı:
Kıyma, ve baharatlar karıştırma kabına alınır. Soğan ve sarımsak robottan geçirilir veya rendelenir. Maydanoz ince kıyılır. Ekmek ıslatılır, fazla suyu sıkılır ilave edilir. Bütün malzemeler iyice yoğrulur, üzerine bir kapak kapatılır. Buzdolabında dinlendirilir. Köftemiz dolapta dinlenirken biz de sebzeleri hazırlayalım. Patatesler, soyulur halka halka veya yarım ay şeklinde doğranır, kararmaması için su dolu bir kaba konur. Domates ve biberler hazırlanır.
Köfteler şekillendirilir. Tepsiye bir köfte bir patates şeklinde
dizilir. Üzerine domatesler dizilir. Bir kaseye domates salçası ,
zeytinyağı, tuz ve su koyulur. Karıştırılır ve tepsiye eşit şekilde
gezdirilir. Önceden ısıtılmış fırında 220-230 derecede pişirilir.
Fırına koyduktan 20 dakika sonra çıkarılıp biberler dizilir. Tekrar
fırına alınır, patatesler yumuşayıp köfteler kızarana kadar pişirilir.
Fırınınız çok kurutuyorsa sosa koyduğunuz su miktarını arttırabilirsiniz.
Category: Köfte Çeşitleri
0 yorum