Yalancı Tavuk Göğsü Yapılışı
Malzemeler
- 100g margarin
- 3/4 su bardağı un
- 4 su bardağı süt (800ml)
- 1 su bardağı şeker
- tarçın
- 1 paket vanilya
Önce margarin eritilir ve içerisine un eklenerek bir süre kavrulur. İçerisine süt ve şeker ilave edilir ve muhallebi kıvamına getirilir. Karışım çırpılır ve içine vanilya dökülür. Mikser ile 4-5dk çırpılır. Daha sonra ıslak borcamın içine boşaltılır. Soğuduktan sonra üzeri streç ile kapatılarak mümkünse bir gece dinlendirilir. Son olarak üzerine tarçın serpebilirsiniz.. Afiyet olsun.
Not: Muhallebiyi çok kalın dökmezseniz fotoğraftaki gibi ikiye katlarak servis edebilirsiniz. Servis esnasında kullandığınız bıçağı ve diğer malzemeleri ıslatmayı unutmayın. Aksi durumda yapışır ve hoş bir görüntü olmaz.
Category: Tatlılar
0 yorum