Yalancı Tavuk Göğsü Yapılışı

gulox | 07:02 | 0 yorum


Malzemeler
  • 100g margarin
  • 3/4 su bardağı un
  • 4 su bardağı süt (800ml)
  • 1 su bardağı şeker
  • tarçın
  • 1 paket vanilya
Yapılışı 
Önce margarin eritilir ve içerisine un eklenerek bir süre kavrulur. İçerisine süt ve şeker ilave edilir ve muhallebi kıvamına getirilir. Karışım çırpılır ve içine vanilya dökülür.  Mikser ile 4-5dk çırpılır. Daha sonra ıslak borcamın içine boşaltılır. Soğuduktan sonra üzeri streç ile kapatılarak mümkünse bir gece dinlendirilir. Son olarak üzerine tarçın serpebilirsiniz.. Afiyet olsun.
Not: Muhallebiyi çok kalın dökmezseniz fotoğraftaki gibi ikiye katlarak servis edebilirsiniz. Servis esnasında kullandığınız bıçağı ve diğer malzemeleri ıslatmayı unutmayın. Aksi durumda yapışır ve hoş bir görüntü olmaz.

Category:

0 yorum